O componentă cheie a succesului companiei Sika constă în dezvoltarea de produse în conformitate cu direcțiile principale ale pieței țintă. Acestea sunt etanșare, lipire, izolare, consolidarea și protejarea structurilor portante, la fel ca în construcție și in domeniu industrial cum ar fi în construcția de autoturisme si camioane, nave și alte tipuri de echipamente.

Sigilări
Sigilare de calitate reduce pătrunderea de gaze și de umiditate din spații externe în interior și de transfer de căldură și frig. Datorită etanșării arată frumos acoperișurile mari plate, tunele complexe, rezervoare și fațade sunt protejate de vant si ploaie, schimbările de temperatură, îmbătrânire și activitatea seismică. Care, la rândul său, contribuie la confortul și funcționalitatea interiorului.

Lipiri
Lipirea asigură o conexiune lungă, flexibilă, durabilă din materiale diferite. Componente de vehicule , ferestre sau elementele din beton foarte grele pentru poduri sunt lipite cu materiale moderne. Tehnologia de lipire Sika creste siguranta produsului finit și oferă o mai mare libertate în proiectarea. Mai mult decât atât, aceste tehnologii optimizează timpul procesului de fabricație și costurile.

Consolidări structurale
Siteme de consolidare a constructiilor – materiale compozite pe baza de fibra de carbon, benzi, elemente pentru colturi si folii pentru consolidarea constructiilor portante din beton armat, caramida si lemn.

Protecții
Materiale pentru protectia si reparatia constructiilor din beton crește durabilitatea și mențină obiecte noi si reconstruite. Soluții Sika oferă o protecție de lungă durată a structurilor din beton, rezervoarelor de influențele atmosferice, expunerea la substanțe chimice și poluanți.