RĂZBOIUL ŞI BOOM-UL ECONOMIC

În timpul celui de-al doilea război mondial, Sika a continuat să inoveze şi să dezvolte noi soluţii şi produse. Astfel, navele de beton folosite de Aliaţi pentru a transporta muniţia de război la debarcarea din Normandia, au fost construite cu aditivi Sika.

În timpul boom-ului economic al anilor 50 şi 60, noi companii subsidiare au fost înfiinţate începând din Suedia până în Cuba. O a doua schimbare de generaţii era anunţată în Elveţia prin intrarea în firmă a lui Romuald Burkard. De la intrarea sa în firmă, în 1953 şi până la moartea socrului său, Fritz Schenker în 1971, Burkard a preluat în mod treptat conducerea acestor companii care, în 1968 au devenit o singură structură corporativă integrată cu Sika Finanz AG. Ulterior, Sika a fost listată la Bursa elveţiană.

În anii 60, în timp ce economia trecea printr-o perioadă de supraîncălzire, Sika a trecut printr-o perioadă de criză: dificultăţi în deschiderea fabricii din Düdingen; ineficienţa costurilor operaţionale; reclamaţii venite din Germania şi ţările Scandinave, etc. Cu toate acestea, Sika a reuşit să evite insolvenţa.